Dit zijn wij

Meander Medisch Centrum is een moderne, professionele ziekenhuisorganisatie van ruim 3200 medewerkers. 

Collega’s omschrijven onze werkcultuur als betrokken en sociaal. Daarbij worden vaak ook woorden genoemd als saamhorig, laagdrempelig, gezien worden en het wij-gevoel.

Binnen Meander krijg je als medewerker alle aandacht, of het nu gaat om je professionele ontwikkeling of om je gezondheid en welzijn.

Topklinisch ziekenhuis

Meander is een van de topklinische ziekenhuizen in Nederland en lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). En daar zijn we trots op. 

Topklinische zorg houdt in dat we naast alle reguliere basiszorg ook hooggespecialiseerde medische patiëntenzorg bieden. 

Daarnaast hebben we een Qualicor-accreditatie voor zorg en veiligheid. Dat betekent dat we voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen op het gebied van infectiepreventie en –bestrijding, medicatieveiligheid, kwaliteitsmanagement, apparatuurbeheer en personeelsmanagement.

Onderzoek en opleidingen

Er is in ons ziekenhuis veel ruimte voor wetenschappelijk onderzoek door artsen, verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. 

Naast wetenschappelijk onderzoek worden in Meander arts-assistenten opgeleid tot medisch specialist. Denk aan specialismen als Cardiologie, KNO of Interne Geneeskunde. Meander verzorgt verder talloze beroepsopleidingen, zoals de opleiding Anesthesiemedewerker en Operatieassistent. 

We bieden als ziekenhuis dus niet alleen medische zorg, professionals leren bij ons ook wat ervoor nodig is om die zorg te kunnen geven.