Menu

 

CCU Verpleegkundige in opleiding
32 - 36 uur per week


De eenheid Cardiologie richt zich op klinische en poliklinische patiëntenzorg, functieonderzoek en revalidatie. De diverse eenheden werken met elkaar samen, zoals bijvoorbeeld tijdens de opvang van een patiënt voor een acute dotterprocedure en naderhand in het revalidatietraject. Meander Medisch Centrum heeft een interventiecentrum waarbij 24 uur per dag en zeven dagen per week acute cardiale zorg verricht wordt op de hartbewaking met 16 CCU en vier EHH bedden. Daarmee behoort de hartbewaking van het Meander Medisch Centrum tot een van de grootste hartbewakingen van Nederland met veel dynamiek en uitdaging.

 Ons ziekenhuis is gebouwd vanuit de principes van healing environment: rust, daglicht, ruimte en contact met het groen. Een plek waar mensen zich op hun gemak kunnen voelen, dat is voor ons belangrijk. Als verpleegkundige speel jij een belangrijke rol in het creëren van deze plek. Je hebt oog voor de patiënt, voor zijn vragen en voor zijn welzijn.

Ons primaire doel is het bieden van professionele patiëntenzorg. Hierbij staan de Meander kernwaarden: betrokken, deskundig en ambitieus centraal. We verwachten van alle medewerkers dat zij, vanuit hun functie en kwaliteiten, hieraan een actieve bijdrage leveren.

Lees hier meer over Meander Medisch Centrum.

Wat ga je doen
Als CCU-verpleegkundige in opleiding ben je mede verantwoordelijk voor de dagelijkse verpleegkundige zorg voor patiënten met een cardiologische aandoening die intensieve bewaking nodig hebben. Je werkt samen met een team van gespecialiseerd verpleegkundigen, studenten in opleiding, arts-assistenten, cardiologen en serviceassistenten. Je leert o.a. patiënten met hartproblemen in de acute fase te bewaken, observeren en ondersteunen op een afdeling waar de turnover aan patiënten vrij hoog kan zijn. Daarnaast staat informeren en begeleiden centraal van de patiënt en diens naasten. Ook ben je een onderdeel van het reanimatieteam en ga je na diplomering diensten werken op de Eerste Harthulp. 

Wij vragen

 • Wij zoeken enthousiaste, stressbestendige gediplomeerde verpleegkundigen die opgeleid willen worden tot CCU-verpleegkundige.
 • Je voelt je thuis in een dynamische, veranderende organisatie.
 • Je vindt het belangrijk vanuit de patiënt te handelen en te denken.
 • Je informeert, bewaakt, observeert en begeleidt de patiënt en zijn naasten tijdens de acute fase.
 • Daarnaast kan je zelfstandig functioneren en ben je in staat om feedback te geven en te ontvangen.
 • Je hebt het diploma A verpleegkundige of HBO-V en bent BIG geregistreerd.
 • Je hebt minimaal 1 jaar werkervaring als gediplomeerd verpleegkundige en ervaring op een cardiologische afdeling is een pré.

 Er is een mogelijkheid om in overleg cardiale ervaring op te doen op de verpleegafdeling cardiologie voordat je start met de opleiding op de hartbewaking.

Het theoretische deel van de opleiding wordt verzorgd door het UMCU. Deze opleiding start in het voorjaar 2021 en de inwerkperiode start, in overleg, in februari of maart 2021. De opleiding in zijn geheel zal 12 maanden duren. Hierbij worden ook diverse stages op andere acute afdelingen gelopen.

We nodigen je hierbij van harte uit om een dag(deel) op de afdeling hartbewaking mee te lopen. Dit wordt zeer op prijs gesteld.  

Wij bieden

 • Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van de opleiding.
 • Je blijft bij aanvang van de opleiding ingeschaald in de salarisschaal en trede, waarin je direct voorafgaand aan de opleiding was ingeschaald (mits deze functie primair gericht is op het verlenen van zorg). Als je na diplomering instroomt in de functie van verpleegkundige intensieve bewaking word je ingeschaald in FWG 55 met het daarbij behorende salaris van € 2.798,- tot maximaal € 4.111,- bij een volledig dienstverband.
 • Volop ruimte tot zelfontplooiing met voldoende perspectieven voor professionele groei;
 • Een boeiende werkomgeving in een prettige werksfeer.
 • Interessante extra’s, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering, premiekorting op je verzekeringen.
 • Een actieve personeelsvereniging die bijvoorbeeld stedentrips en skireizen organiseert.
 • Goede bereikbaarheid met openbaarvervoer en auto (voldoende parkeergelegenheid).

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton! Je kunt t/m 30 oktober a.s. reageren op deze vacature. De gesprekken zijn op 11 november.

Voor meer informatie over de opleiding en over een meeloop dag, kun je contact opnemen met Alinde van Twillert of Joey Ridder (praktijkopleiders CCU), via studentenCCU@meandermc.nl.

Voor overige vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Monika Mewe, teammanager, via telefoonnummer 033- 850 5050. 

Wij zoeken

Contact

Menu