EmailTwitterFacebookLinkedIn

 

PhD Artificiële Intelligentie in de operatiekamer

36 uur per week

 

Twintig jaar geleden werden robotsystemen geïntroduceerd op de operatiekamer om chirurgische precisie tijdens minimaal invasie chirurgie te vergroten. Deze high-tech systemen zijn inmiddels gemeengoed, en de operatiekamer maakt zich op voor de volgende technische revolutie, de introductie van de “meedenkende robot”. Hierbij gaat het om het introduceren van algoritmes voor de analyse van operatiebeelden, en van andere gegevens uit de operatiekamer met als doel om kwaliteit, efficiency en veiligheid van opereren te verhogen, bij robotoperaties, en ook bij andere minimaal invasieve ingrepen. Het Meander Medisch centrum is een toonaangevend STZ ziekenhuis op het gebied van robotchirurgie. Samen met onze partners werken we mee aan de volgende generatie robots en operatiekamers voor minimaal invasieve interventies.

Wij zijn Meander Medisch Centrum. Hét ziekenhuis van Amersfoort en omstreken. Gebouwd volgens de principes van ‘healing environment’: éénpersoonskamers, veel licht en ruimte en zicht op een groene omgeving. Een van de 28 topklinische ziekenhuizen in Nederland. Samen met 3200 collega’s leveren we patiëntenzorg op hoog niveau en lopen we voorop in hoogwaardige medische technologische voorzieningen, onderzoek en onderwijs. Wij staan voor mensgerichte zorg; echt contact, oprechte aandacht, persoonlijke keuzes en samenwerking is wat wij onze patiënten en elkaar beloven. Wij willen er zijn voor mensen op het moment dat het ertoe doet. Iedereen vanuit zijn eigen deskundigheid.

Lees hier meer over Meander Medisch Centrum.

Wat ga je doen
Het Centrum voor Artificiële Intelligentie van het Meander Medisch Centrum en de faculteit EEMCS, afdeling Robotics and Mechatronics (RAM) van de Universiteit Twente en hebben een positie beschikbaar voor een promovendus (M/V) die zich zal richten op onderzoek naar de klinische toepasbaarheid van slimme algoritmen, voor automatische analyse van video’s van laparoscopische chirurgie, en van werkprocessen op de operatiekamer. Je gaat meewerken met het ontwikkelen van deze algoritmen, en je onderzoek zal zich nadrukkelijk richten op de transitie van techniek naar de chirurgische werkvloer.

Je komt te werken in een internationaal consortium bestaande uit artsen en onderzoekers uit Meander, begeleiders van de universiteit Twente, en onze industriële researchpartner Ethicon Digital Solutions, met teams in München en Santa Clara Ca., USA. Je werkplek bevindt zich centraal in het ziekenhuis, en je zult regelmatig in de kliniek aanwezig zijn om een optimale binding met het wetenschappelijk werk te waarborgen. Je lokale team bestaat uit twee collega PhD’s, artsen en medisch specialisten uit Meander en studenten Technische Geneeskunde van de UTwente. Je (co)promotoren zijn prof. dr. Ivo Broeders en dr. Can Ozan Tan.

Wij vragen
Wij zoeken kandidaten met bij voorkeur een achtergrond in Technische Geneeskunde, Klinische Technologie/Medical Engeneering, Geneeskunde  of Computer Vision/Data Science en kennis over het gebruik van deep learning bij analyse van complexe videobeelden, of de uitgesproken interesse om hier de komende jaren mee te werken. Een goede kennis van de Nederlandse taal en goede contactuele eigenschappen zijn vereist, omdat contact met collega’s, patiënten en medewerkers centraal staat bij dit project dat zich richt op de transitie van digitale technologie naar de alledaagse chirurgische praktijk.

Je bent een enthousiaste kandidaat die:

 • Een MSc-graad heeft of binnenkort zal verkrijgen in Technische Geneeskunde, Biomedical Engineering, Klinische Technologie, Geneeskunde, Applied Mathematics, Computer Science/Vision, Data Science, Artificial Intelligence, of vergelijkbaar;
 • Beschikt over de inspiratie en ambitie die past bij het aangaan van een promotie traject;
 • affiniteit heeft met de gezondheidszorg, klinische toepasbaarheid van digitale technologie, en samenwerking met universiteit en industriële partners;
 • Graag werkt in een ziekenhuisomgeving met haar medewerkers en patiënten;
 • bij voorkeur ervaring heeft Deep Learning en programmeren in bijv. C++, Python, TensorFlow, PyTorch;
 • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en teamgeest.

Wij bieden

 • Een contract voor bepaalde tijd voor de duur van het vierjarige promotieonderzoek.
 • Je promoveert aan de Universiteit Twente en participeert daar in het promovendi onderwijsprogramma van de UTwente graduate school.
 • Je neemt met je team deel aan nationale- en internationale congressen. Exchange internships met onze internationale partners zijn bespreekbaar.
 • Een salaris van € 3.115,- bruto per maand (FWG 55, trede 0) bij een 36-urige werkweek.
 • Goede scholing- en ontwikkelmogelijkheden.
 • Een boeiende werkomgeving met veel zelfstandigheid en fijne collega’s.
 • Goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto (voldoende parkeergelegenheid).

Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Je kunt t/m 5 juli 2022 reageren op deze vacature.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met prof. dr. I.A.M.J. Broeders, afdeling chirurgie, email: iamj.broeders@meandermc.nl.

 

Wij zoeken

Contact