Jouw arbeidsvoorwaarden

Voor iedere medewerker van Meander is de CAO Ziekenhuizen van toepassing. Het vormt de basis van onze arbeidsrelatie. Er zijn een aantal vaste arbeidsvoorwaarden maar er is ook ruimte om de voorwaarden te regelen en in te zetten zoals jij dat fijn vindt.
In de CAO Ziekenhuizen zijn onder andere, onderstaande arbeidsvoorwaarden vastgelegd: 
  • Een 36-urige werkweek. 
  • 8,33 % vakantietoeslag en 8,33 % eindejaarsuitkering.
  • 144 vakantie-uren plus 57 PLB-uren (op basis van een full time dienstverband).
  • Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. 
  • Een goede pensioenopbouw bij Pensioenfonds PFZW. 

Meerkeuze arbeidsvoorwaarden 

Met ons Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden (MKSA) kun je zelf een gedeelte van je  arbeidsvoorwaarden samenstellen. Dat kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld brutosalaris, eindejaarsuitkering of PLB-uren inruilen voor: 

  • Aanschaf van een fiets. 
  • Extra reiskostenvergoeding (uitruil fiscale ruimte). 
  • Sport/ fitnessabonnement. 
  • Vakbondslidmaatschap/ contributie beroepsvereniging. 
  • Mobiele apparatuur (tablet/ laptop/ mobiele telefoon). 

Persoonlijk levensfasebudget 

Naast de 144 vakantie-uren (bij een fulltime dienstverband), ontvang je een persoonlijk levensfase budget (PLB) van 57 uur per kalenderjaar (bij een fulltime dienstverband). Dit betekent dat je nog eens 57 uur extra betaald verlof krijgt, die je naar eigen behoefte kunt opnemen, sparen, of gedeeltelijk kunt inzetten voor meerkeuze arbeidsvoorwaarden. 

Pensioen

Jouw pensioen brengt Meander onder bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Pensioenfonds Zorg en Welzijn biedt meer dan alleen het ouderdomspensioen. Je kunt zelf keuzes maken en daardoor heb je invloed op je eigen pensioensituatie. Kijk voor meer informatie op www.pfzw.nl.

Goede verzekering

Kom je in dienst van Meander, dan is het een goed moment om na te denken over je zorgverzekering omdat het mogelijk is om op dit moment te switchen van verzekering.  Als medewerker van Meander kun je voor een gunstiger tarief deelnemen aan de zorgverzekering van IZZ, Zilveren Kruis, DSW en Univé. 

Daarnaast hebben wij met drie verzekeraars een collectief contract gesloten over personeelsvoorzieningen. Bij OHRA, Univé en Centraal Beheer Achmea kun je profiteren van korting op verzekeringen en financiële diensten (inboedel-, auto-, of rechtsbijstandsverzekering, maar ook vermogensproducten, een hypotheek of een doorlopend krediet). 

Reiskostenvergoeding

Conform CAO Ziekenhuizen komt Meander Medisch Centrum je tegemoet in je reiskosten woon-werkverkeer. Je ontvangt € 0,16 (netto) per kilometer met een maximum van 35 kilometer (enkele reis). 

Fiscale vergoeding reiskosten

Je kunt een fiscaal vrijgestelde vergoeding krijgen voor de reiskosten woon-werk verkeer, onder voorwaarde dat je hier de eindejaarsuitkering voor uitruilt. Dit belastingvrije bedrag wordt verminderd met de reiskostenvergoeding die je maandelijks (conform CAO Ziekenhuizen) al hebt ontvangen. De fiscale maximale onbelaste vergoeding bedraagt € 0,21 per km. Door als medewerker deel te nemen aan deze fiscale vergoeding reiskosten benut je de fiscale ruimte (0,05 cent) die er is en ontvang je een hogere netto eindejaarsuitkering. Over een deel van je eindejaarsuitkering wordt dan geen loonbelasting ingehouden. 

Meer weten?

 

Bekijk de video: